Perunasose

Annokset: 1
Ainekset
2 keskikokoista perunaa*
2-3 rkl vettä
rintamaitoa tai imeväisen erityisvalmistejauhetta nestemäärän mukaan

*Vinkki: Yhden perunoista voi korvata pienellä palsternakalla tai porkkanalla

Jaa resepti

Valmistusohje

Kuori ja paloittele perunat.
Laita ne kattilaan pieneen määrään kiehuvaa vettä.
Keitä kannen alla 12–15 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin pehmeitä.
Ota keitinvettä muutama ruokalusikalllinen talteen ja kaada loppu keitinvesi pois.
Soseuta perunat tai paina ne siivilän läpi, jolloin saat kokkareetonta sosetta.
Laita kattila takaisin keittolevylle.
Lisää imeväisen erityisvalmiste -jauhe pieneen määrään keitinvettä ja sekoita tasaiseksi.
Lisää seos ja maidoton margariini perunasoseen joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää halutessasi hieman suolaa (yli 1-vuotiaalle).

Valmista vain yhdellä kerralla tarvittava määrä.
Jos haluat valmistaa useamman annoksen kerralla, lisää maito-osa vasta juuri ennen tarjoilua tarjoilulämpöiseen annokseen. Heitä syötön jälkeen ylijäänyt ruoka pois.